Cuma 18 Mayıs 2012 - 04:35

الجمعة ٢٧ جمادى الآخرة ١٤٣٣

جمعه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۰۶:۰۵

Kullanıcı adı:

Şifre :

Şifremi Hatırla
Şifremi unuttum   aktivasyon
Üye ol
    
 

3- Benî Nezir'in Arazileri

 Yahudiler Medine'ye girince, Benî Nezir, Aliye'nin Bethan bölümüne ve Benî Kurayza ise Mehzum noktasına indiler. Bu iki nokta taşsız ve çukur ovaydı; bu arazilerin tatlı bir suyu vardı. Allah Teala bu arazileri Resulullah'a (s.a.a) bağışladığı zaman Ömer Hazret'in yanına gelerek, "Onun humusunu kendinize alıp geri kalanını Müslümanlar arasında bölüştürmeyecek misiniz?" dedi.

 

 Hz. Resulullah (s.a.a) şöyle buyurdu:

 

 Allah Teala'nın "Allah'ın Peygamber'e bağışladığı şey..." ayeti gereğince bana has kıldığı bir şeyi Müslümanlar arasında bölüştürmeyeceğim.

 

 Tarih, hadis ve tefsir yazarları, Benî Nezir arazilerinin Re-sulullah'a (s.a.a) has kılınan yerlerden olduğu ve onun mülk sahibi gibi bunlarda tasarruf ettiği, onların mahsullerinden kendi Ehlibeyt'ine verdiği, bazı kişilere buradan aylık bağladığı, onlardan istediği kişiye, istediği kadar verdiği hususunda ittifak etmişlerdir.

 

 Resulullah (s.a.a) o arazilerin bir bölümünü hicretin dördün-cü yılında Ebu Bekir, Abdurrahman b. Avf, Ebu Ducane, Semak b. Hurşe el-Saidi ve diğerlerine bağışladı.

 

 

Total Visit: 1
Total Rank:
Total Rankers:
Total Comments:

Oy vermek için yetkiniz yok. Lütfen giriş yapınız.